The Band

De band is ontstaan in 1999 en de naam ‘MALAHIDE’ is een stadje in Ierland, gekend voor zijn prachtig ‘Malahide Castle’.


De 4 muzikanten zijn samen goed voor méér dan 245 jaar levenservaring en gezien ze geboren zijn in de sixties – en dus de folk-revival aan de levende lijve ondervonden ! – kunnen ze rekenen op samen 140 jaar podiumervaring !

Katelijne Janssen (zang, accordeon & gitaar)


Zij kreeg de smaak van het optreden te pakken toen ze in de jaren 90’ als singer-songwriter de folkclubs van het Engelse Kent afschuimde.

Terug in Belgie vervoegde ze de Keltische folkband ‘Poitin’. Katelijne is ook zangeres en accordeoniste bij folkband Green Jacket. Met Malahide brengt Katelijne songs uit het Iers , Anglo-Amerikaans en evergreens-repertoire.

 

Dirk Decombele (Fiddle) 


Begon als violist in de jaren 80 bij de Roeselaarse folkgroep O’Djavel. Hij was 15 jaar lang violist bij de folkgroep ‘Aran’. In 2000 vervoegde hij de alombekende folkband Green Jacket. Dirk volgde workshops fiddle bij Kieran Fahy (Shantalla).. Dirk is bovendien de broer van Jan Decombele, producer-componist en beroemd gitarist bij Studio 100 en talrijke bands.

 

Johan Knockaert (banjo, mandoline, gitaar & bouzouki) 


Johan is onze multi-instrumentalist en ouwe rot in het vak ! Sinds zijn jeugd gefascineerd door de onuitputtelijke bron van de “Keltische muziek”. Hij heeft ook enkele jaren swingjazz gespeeld. Johan duikt vooral her en der op als sessiemuzikant. Was tevens, net als Katelijne, muzikant bij de Brugse band ‘Poitin’.

 

William Alfvoet (zang, percussie & bodhran) 


William  was ooit zanger bij de gekende Brugse folkband ‘Tamlin’ in de jaren 80. William brengt met zijn karaktervolle stem de Ierse ballades, meezingers en de Nederlandstalige folknummers.