The Band

De band is ontstaan in 1999 en de naam ‘MALAHIDE’ is een stadje in Ierland, gekend voor zijn prachtig ‘Malahide Castle’.


De muzikanten zijn samen goed voor méér dan 260 jaar levenservaring en gezien ze geboren zijn in de sixties – en dus de folk-revival aan de levende lijve ondervonden ! – kunnen ze rekenen op samen 140 jaar podiumervaring !

Katelijne Janssen (zang, accordeon & gitaar)


Zij kreeg de smaak van het optreden te pakken toen ze in de jaren 90’ als singer-songwriter de folkclubs van het Engelse Kent afschuimde.

Terug in Belgie vervoegde ze de Keltische folkband ‘Poitin’. Zij was ook zangeres en accordeoniste bij folkband Green Jacket. Met Malahide brengt Katelijne songs uit het Iers , Anglo-Amerikaans , Franse chanson en Nederlandstalige repertoire.

Dirk Decombele (Fiddle) 


Begon als violist in de jaren 80 bij de Roeselaarse folkgroep O’Djavel. Hij was 15 jaar lang violist bij de folkgroep ‘Aran’. In 2000 vervoegde hij de alombekende folkband Green Jacket.. Dirk is bovendien de broer van Jan Decombele, producer-componist en beroemd gitarist bij Studio 100 en talrijke bands.

William alfvoet (zang,bodhran,percussie)


William brengt met zijn warme stem de Ierse en Nederlandstalige songs en is ook de percussionist en bodhran speler van de band. William was ooit zanger bij de bekende Brugse folkband 'Tamlin'.


 

Geert Debevere (zang,gitaar) 


Geert was ooit zanger/gitarist bij de gekende Brugse folkband ‘Tamlin’ in de jaren 80 en nu terug op de planken met Malahide!

Gino Pauwels (contrabas)


Gino is bassist bij Malahide en is ook actief bij diverse bands.

-

G

G